Tuesday 9 April 2024

Corina Bomann - A szépség színei 1-2-3

 

 Sophia ​reménye

Berlin, ​1926. Sophia az egyetemi kémiai tanulmányai során beleszeret a professzorába, és hamarosan rájön, hogy ez a szerelem fenekestül felforgatta az életét. A szülői házban nincs többé maradása: Párizsba utazik a legjobb barátnőjével, ahol új lehetőségek tárulnak fel előtte.

Tudja, hogy család és férj híján egyedül kell kézbe vennie a sorsát. Krémeket kever, házalni kezd velük, és pillanatok alatt lenyűgözi a nagy illatszermágust, Helena Rubinsteint, aki egy különös feltétellel állást ajánl neki New York-i szépségbirodalmában. Vajon Sophia meg tudja hódítani az Újvilágot? Helyt tud állni a világ egyik legerősebb asszonya mellett? Képes elfogadni az új kihívásokat akkor is, ha minden romba dől körülötte? Corina Bomann regénye a szerelem, a karrier és a kitartás története egy olyan korban, amikor a rátermett nőknek is folyvást bizonyítaniuk kellett.

A lebilincselő, korhű kötetben, amely egy trilógia első része, egy tehetséges fiatal lány kontinenseken átívelő, rögös útját kísérhetjük végig.

Kiadás éve: 2022.

Sophia ​álmai

New York, az ígéretek hazája, 1932. Sophia már lemondott róla, hogy valaha is boldog legyen. Miután Párizsban elvesztette gyermekét, teljesen összetört. Ám New Yorkban itt a lehetőség, hogy újra kivirágozzék: a kozmetikai iparág királynője, a lenyűgöző Elizabeth Arden ajánlata váratlan eséllyel ajándékozza meg a fiatal nőt. Sophia egyszer csak az Elizabeth Arden és a konkurense, Helena Rubinstein között dúló „púderháború” kellős közepébe csöppen, és hirtelen a szerelme, a jövője és a boldogsága a tét.
De vajon fel kell áldoznia a szerelmet a karrierért? Mennyit ér a jövőbe vetett hite?
Corina Bomann trilógiájának második részében tovább folytatódik Sophia kalandokkal teli, izgalmas útja, akinek sorsa gyönyörűen bizonyítja, hogy soha nem szabad feladnunk azt, akivé válni szeretnénk.

Kiadás éve: 2022.

Sophia ​diadala

New ​York, 1940-es évek. Sophia ismét válaszút előtt áll. Elege van a kor két nagyasszonyából, Elizabeth Ardenből és Helena Rubinsteinből. Ráadásul hiába sikeres, nem élhet a valódi hivatásának, őt ugyanis az új kozmetikumok létrehozása érdekli igazán. Lehet, hogy mégis jobban tenné, ha hátat fordítana a „púderháborúnak”, és új életet kezdene? A sors azonban ismét közbeszól. Barátnője, Henny ugyanis váratlanul súlyos betegen állít be hozzá. Sophia félreteszi saját kozmetikai termékcsaládjáról szőtt terveit, és visszatér Helena Rubinsteinhez. A boldogság csak pillanatokra köszön be az életébe. Bár nagy szerelme, Darren megkéri a kezét, hamarosan a háború sötét fellegei lepik el Németország egét.
Mi lesz a szeretett óhazával? Miért változtak meg hirtelen az emberek? Miért fordult ki magából mindenki? Merre tart a világ? Vajon a szerelem és a kitartás az áldatlan állapotok között is meghozza a gyümölcsét?
Corina Bomann lebilincselő trilógiájának utolsó részében egy céltudatos fiatal nő harcának lehetünk tanúi, Sophia ugyanis a történelem legnehezebb időszakában sem adja fel álmait, nem hagyja, hogy megtörjék a bizalmát a világban, ami a szeme láttára omlik össze.

Kiadás éve: 2024.

Családregényt kapunk három teljesen összefüggő kötetben. Főhősnőnk szemén keresztül bepillantást nyerünk a 20-as, 30-as majd a 40-es évek világába. A kozmetikai ipar nagy neveivel találkozhatunk és ízelítőt kapunk ebből a zárt és kegyetlen világból. Közben nézhetjük ahogy sodródik minden a második világháború felé. A harmadik kötetre kicsit kifogyott a kakaó szerintem. Az utolsó száz oldalt hetekkel később olvastam csak el és akkor is inkább csak becsületből, már kicsit se volt érdekes.

"– Szóval maga vegyész?
– Igen – válaszoltam az egyszerűség kedvéért.
[…]
– Eddig a nőket leginkább a háztartás érdekelte. Most viszont fenekestül felforgatják a világot."

 

 

No comments:

Post a Comment