Wednesday 8 June 2022

Alice Hoffman - Gyönyörű Titkok Múzeuma

 

A történet New York-ban játszódik a huszadik század mozgalmas első két évtizedében. Két nagyon különböző ember szenvedélyes, feszültségekkel teli szerelmi története. Helyszín: Coney Island. Coralie Sardie a Gyönyörű titkok múzeuma nevű mutatványosház tulajdonosának lánya. A parti sétány melletti intézményben a lelkes közönség furcsa lényeket tekinthet meg. A kitűnő úszó Coralie apja „múzeumában” sellőként szerepel más furcsa lények, a Farkasember, a Pillangólány és a százéves teknős mellett. Egy éjjel Coralie megpillant egy nagyon helyes fiatalembert; a férfi a holdfényben fákat fotografál a Hudson folyó mentén.
A fotográfus Eddie Cohen; orosz emigráns, aki elhagyta közösségét és szabósegédi munkáját. Amikor Eddie a hírhedt Triangle gyár tűzesetét fényképezi, egy fiatal nő eltűnésének titokzatos ügyébe keveredik.

Kiadás éve: 2015.

Különleges történelmi kor és helyszín a korai 1900-as évek New Yorkja, ahol dúlnak a harcok a munkásosztály és a hatalom birtokosai között, akik tulajdonukként kezelik az alkalmazottaikat, sokszor kegyetlenebb bánásmódban részesítve őket, mint az állatokat. Közben létezik egy másik világ a világban, a torzszülöttek és különleges külsejű emberek kénytelenek cirkuszi mutatványként tengetni életüket, csak hogy legyen mit enniük. Eme alapokon bontakozik ki előttünk egy igen megrázó történet az emberi kegyetlenségről, szerelemtől, barátságról.

No comments:

Post a Comment