Monday 11 March 2024

Margaret Rogerson - Könyvek varázslata 1. - Sorcery of Thorns - Könyvek varázslata

 

A ​mágia az emberek és a démonok közötti alku eredménye.
Az árva Elisabeth egy könyvtárban nevelkedett, gótikus boltívek, mágikus grimoárok, varázskönyvek között, amelyek suttognak, énekelnek, hörögnek vagy sikoltoznak a polcokon. A legerőszakosabb példányokat vasláncok rögzítik, a drámai jeleneteket kedvelő kötetek olykor groteszk tinta- és bőrszörnyekké változnak, a manipulatívak pedig kísértések suttogó szavaival hálózzák be a gyenge embereket.
Ebben a veszélyes és baljós világban Elisabeth felügyelő szeretne lenni, mert leghőbb vágya, hogy a könyvtárat és a föld alatti páncélszekrényben őrzött nagy hatalmú könyveket védelmezhesse. A terveit felborítja egy gonosz erő színre lépése, amely arra készül, hogy felszabadítsa minden idők legveszélyesebb grimoárját, az emberiség pusztulását kockáztatva. A különleges lány barátok és támogatók nélkül marad. Gyanakodva tekint a segítségére siető varázslóra és szolgájára, hiszen a mágia eredendően gonosz, és azok, akik gyakorolják, gonosz tettek végrehajtására is képesek. Hamarosan megkérdőjelezi mindazt, amit tanítottak neki varázslókról, könyvtárakról, a mágia félelmetes és egyben lenyűgöző univerzumáról.
A szerelmi szálat sem nélkülöző, kalandos, romantikus fantasy főhősei a tizenhét éves Elizabeth és a tizennyolc éves, de máris nagy varázserővel bíró Nathaniel. A nagyon sajátságos varázsvilágot bemutató, igényes regény a high fantasy iránt rajongó minden korosztálynak izgalmas szórakozást nyújt.

Kiadás éve: 2024.

Nekem igazi csemege volt ez a könyv a vacak borító ellenére. Egy könyvtár, tele élő könyvekkel, rejtélyekkel, mágiával. Egy lány, aki csak szeretettel gondozni és védelmezni akarja őket. Egy varázsló, akit rettenetes családi öröksége terhel. Egy katasztrófa ami mindent elpusztíthat. Remélem gyorsan kiadják a második részt is.

"A könyveknek is van szívük, bár nem ugyanolyan, mint az embereké, és a könyvek szívét is össze lehet törni; ezt a saját szemével látta. Azután a grimoárok nem hajlandók többé kinyílni, a hangjuk elnémul, vagy kifakul a tintájuk, és könnyekként csorog végig a lapokon."

No comments:

Post a Comment