Wednesday 5 June 2019

Danielle Steel - Ékszerek

Sarah Whitfield éppen hetvenötödik születésnapjára készül. Franciaországi kastélyának ablakából figyeli az ünnepre érkező rokonokat és barátokat, közben lelki szemei előtt leperegnek élete filmjének kockái. Emlékek árja borítja el, öt évtized minden szépsége és gyötrelme. New York, a válás első férjétől, a második világháború, amikor a kastély kórházzá alakult, a súlyosan megsebesült William herceg, Sarah második férje, akit az asszony odaadó ápolása gyógyított meg.
És persze – az ékszerek. Szebbnél szebbek.
Velük Sarahnak kezdetben nem is üzleti céljai voltak: a háború után szinte csak ékszerekkel lehetett fizetni. A gyűjteménytől hosszú út vezetett a világ első számú ékszerbirodalmához. Danielle Steel ezen a kalandos úton vezeti végig nagyívű történetének olvasóit.
Kiadás éve: 1997

Romantikus családregény a javából, kellően érdekes és izgalmas, hogy fenntartsa az ember figyelmét. Sarah és családja története magával ragadó. Emberi esendőségük egyszerre bosszantó és izgalmas. Egyetlen kivetnivaló volt számomra a könyvben , hogy bár a címe ékszerek csak a könyv harmada szól erről és akkor sem túl részletesen.

No comments:

Post a Comment