Thursday 11 July 2019

Ernest Cline - Ready ​Player One


EGY VILÁG LÉTE FOROG KOCKÁN.
EGY KÜLDETÉS A VÉGSŐ NYEREMÉNYÉRT.
FELKÉSZÜLTÉL?
2045-öt írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-be, a világméretű virtuális valóságba.
Amikor az OASIS tervezője meghal, ördögi feladványsort hagy maga után, melyek megfejtéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség. Aki először megfejti mindet, az örökölheti hatalmas vagyonát – és egyben az OASIS feletti hatalmat.
Wade oldja meg az első feladványt, és ezzel életveszélybe kerül. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért. A játék ezzel megkezdődik, a túlélés egyetlen módja pedig a győzelem.
Kiadás éve: 2015

Egy időutazás volt számomra ez a könyv telis-tele utalásokkal a ’80-as évekre, kamaszkorom idejére. Szinte magam előtt láttam az épp aktuális filmet, zenét, játékot. Azért nem semmi, hogy az ember mennyire bele tud merülni a virtuális világba és képes inkább azt igaznak érezni, mint a való világot. Izgalmas, nosztalgiázós könyv volt ez, néhol picit talán túl tömény, de mindenképp érdekes. Nemrég látványos mozi film is készült belőle Steven Spielberg által rendezve.


"Onnan tudod, hogy teljesen tönkre vágtad az életedet, hogy az egész világod egy szarkupaccá válik, és az egyetlen személy, aki szóba áll veled, a számítógépes rendszered mesterséges intelligenciája."

No comments:

Post a Comment