Monday 30 March 2020

Milly Johnson - Légvárak és régiségek

Van amikor egy halálközeli élmény ad egérutat a boldogsághoz
Lewis Harley menő befektetési bankár, ám egy szívroham rádöbbenti, hogy többet akar az élettől, így felépülése után belevág régi álma megvalósításába, és régiségboltot nyit. Az egész életét régiségek között töltő Bonnie Brookland torkig van zsugori és rosszindulatú főnökével, és amikor a véletlen Lewis boltjába sodorja, örömmel fogadja a férfi állásajánlatát. Hamar kiderül, hogy több van köztük főnök-beosztott kapcsolatnál, ám az élet az útjukba áll: mindketten házasságban élnek, titkaikat és traumáikat pedig még saját maguk elől is rejtegetik. Kapnak-e egy utolsó esélyt a boldogságra?
Kiadás éve: 2019.

Mély érzelmekkel megfűszerezett, elgondolkodtató, remek olvasmány.  Érdekes, színes képet fest egy régiségkereskedésről és közben a két főszereplő házasságát is bemutatja. Egyik sem működik igazán jól, bár mások problémáik és más a társadalmi helyzetük. A történet nagyon különc, ugyanakkor csupa szív mellékszereplői még érdekesebbé teszik a könyvet.

„Bonnie nem látta a vörösesbarna falakat a nappaliban. Ő ablakokat látott, amelyeken beárad a napfény minden reggel. Nem törött, szilánkos padlót látott, hanem ragyogó fényeset. Pattogó tüzet látott, amely falta a fahasábokat a kandalló éhes szájában, és egy nagy, vörös, medveszerű kutyát, aki egy vastag szőnyegen a kandalló előtt alszik kissé horkolva, és csontokról álmodozva.”

2 comments:

  1. Szia Christine, megkérdezhetem, hogy e könyvként olvasol-e? ha igen honnan tudsz letölteni ilyen jó könyveket?

    ReplyDelete
  2. Igen, e-könyv formában olvasok. A neten a szemfüles böngésző sok mindent talál. Illetve a Facebook-on elég sok könyves csoport található.

    ReplyDelete