Sunday 27 September 2020

Kai Meyer - A betű mágusa

 

Furia Faerfax a könyvek világában él. Családja vidéki birtoka egy végtelenségbe nyúló könyvtár fölött emelkedik. A lány egy nap különleges könyvre bukkan: a lapokra írt sorok segítségével képes levelezni Severinnel, aki 1804-ből válaszol neki. Miközben a barátság lassan vonzalommá formálódik, Furia nem is sejti, milyen halálos veszedelem fenyegeti a családját. A tragédia hamar bekövetkezik, édesapját elveszti, öccsét pedig elrabolják. Így Furia olyan erőkkel kerül szembe, amelyek hatalmát még csak nem is sejti. Hogy segítséget kapjon, Libropolisba, az eltűnt könyvesboltok városába megy. Itt találkozik a vadóc lánnyal, Cattel, és Finniannel, a felkelővel. Együtt vonulnak harcba a könyvmágia urai és az összes könyvet fenyegető betűhalál ellen. 
Kiadás éve: 2017.

Ahhoz képes, hogy ifjúsági besorolást kapott helyenként nagyon brutális és véres a történet. Persze tudom én, hogy ma már magasabb az ingerküszöb, de attól még fura volt. Ettől eltekintve egy igazán érdekes, eredeti ötletű történetet kapunk ami minden könyvrajongó álma. Vannak itt élő, beszélő könyvek, könyvekből kipotyogott életre kelt szereplők, élő betűk, beszélő bútorok, végeláthatatlan könyvtár. Igazi csodavilág a magamfajtának. :)

"Az új könyveknek nyomdafesték-, enyv- és várakozásillata volt. A régi könyveknek kalandillata, a sajátjuké és azoké, amelyekről meséltek. A jó könyvek pedig olyan aromát árasztottak, amelyben mindez meglapult, ám hozzá jött még a varázslat lehelete is."

No comments:

Post a Comment