Monday 26 April 2021

Bill Clinton - James Patterson - Az elnök eltűnt

 

Mi történne, ha egy napon arra ébredne a világ, hogy eltűnt az amerikai elnök?
Egyszerűen nyoma veszett a Fehér Házban, a világ legjobban őrzött épületében.
És mi történne, ha ezt a képtelen történetet a világ legsikeresebb élő krimiszerzője írná meg és társszerzőként a volt amerikai elnököt, Bill Clintont jegyezhetnénk?
Nos, alighanem az történne, ami a valóságban is történik: a rajongók izgatottan számolják a napokat a könyv megjelenéséig. 
Kiadás éve: 2018. 

Ez a fülszöveg....mrrrr. Szóval: Az elnökre egy meghallgatás vár, ahol olyan vádakkal kell szembenéznie, mint a terroristákkal való telefonbeszélgetés és ami miatt akár az elnöki posztot is elveszítheti. Az elnöknek viszont nem ez a legnagyobb gondja ebben a pillanatban, hanem az ország ellen irányuló fenyegetés. A világ egyik legkeresettebb terroristája egy kibertámadást akar végrehajtani az Államok egész területén, megbénítva ezzel mindent, az infrastruktúrát, bankokat, egészségügyet, hadsereget, állami hivatalokat, mindent amihez a számítógépeknek manapság köze van. És ezzel lényegében visszataszítani az országot a középkorba. Nem sok ideje maradt az elnöknek, hogy kiderítse hogyan állítható meg a katasztrófa. 

"Amíg meg nem haltam, élek. Ez volt a mantrám hadifogolyként, amikor a nappalok összeolvadtak az éjszakákkal, amikor törülközőt csavartak a fejemre, amikor kutyákkal kínoztak, amikor bekötötték a szemem, és miközben imádkoztak, pisztolyt szorítottak a halántékomhoz."

No comments:

Post a Comment