Monday 19 April 2021

Carlo Adolfo Martigli - De Mola 1. 999 - A titkok titka

 


1486-ban Giovanni Pico della Mirandola nyilvánosságra hozta 900 tézisét, mire a pápa eretnekké nyilvánította. Ám lehetséges, hogy Picónak volt egy sokkal meglepőbb titka. 99 újabb tézis, amelyek felforgatják az egész világot, és újraértelmezik a három nagy egyistenhívő vallás megszületését.Az évszázadok során már sokan megpróbálták megszerezni ezeket a titkos feljegyzéseket. 

2009 szeptemberében Guido de Mola egy titokzatos küldeményt kap nemrég elhunyt nagyapjától. A csomagban egy levelet talál, s mellette két kéziratot, az egyik újkeletű, a másik pedig nagyon régi, a külseje alapján a reneszánsz korból származhat. De Mola szép lassan megérti, hogy rá vár a feladat, hogy a családi hagyománynak megfelelően Pico titkának utolsó védelmezőjévé váljék. Egy titokénak, ami ha napvilágra kerül, kérdésessé teheti mindazt, amit a világról 2000 éve gondolunk. 

Kiadás éve: 2010. 

Több idősíkon játszódó történelmi regény. Kicsit mintha Dan Brown regényekre hajazna, de csak mérsékelten izgalmas azokhoz képest. Mindenesetre elgondolkoztató mennyi mocskos titok lehet elásva a Vatikán katakombáiban.

No comments:

Post a Comment