Friday 11 February 2022

Amanda Stevens - Sírkertek Királynője 3. - A próféta

 

A Sírkertek királynője-trilógia befejező részében hősnőnk, a szellemekkel suttogó Amelia Gray visszatér Charlestonba, hogy pontot tegyen az őrjítő kísértet-históriák végére. A szívdöglesztő detektív, John Devlin nyomában még mindig ott lohol elhunyt kislánya és csoda szép felesége szelleme, ám ezúttal Amelia szeme alatt is sötét karikák gyűlnek: az ő életerejét is parazitaként szívja el egy kísértet, akinek csak ő segíthet. Vajon beteljesedik Amelia és Devlin szerelme, és nyugovóra térhetnek a kósza lelkek? Elhagyja végre a várost a Gonosz? A próféta romantikus történet, kalandregény és kísértet-sztori egyben, a paranormális románcok rajongóinak új kedvence.

Kiadás éve: 2014.

Kár hogy a harmadik részre a történet alapja temetők restaurálása teljesen a háttérbe szorult és csak Amelia nyomozása, románca, paranoiás és féltékeny zűrzavaros dolgai és érzései maradnak. 

"A hinta hirtelen megállt, és Shani egyszer csak a férfi mellett állt. Kísérteties kezét az arcára tette.
– Érzed őt, nem igaz? Koncentrálj.
Devlin lehunyta a szemét, és az arcához emelte a kezét.
– Az ujjaid megérintik a kezét.
A közömbössége egyszerre megszűnt, és egy furcsa hang jött ki a torkán…
– Shani…
– Itt van, John. Mindig is itt volt.
Devlin próbálta visszafojtani a könnyeit.
– Jázminillatot érzek.
– Igen. Az ő.
Shani letérdelt és John térdére tette a fejét. A férfi automatikusan a lábára tette a kezét.
– Nem a te hibád, ami vele történt – mondtam. – Azt szeretné, hogy tudd. […]
– Meg kellett volna védenem. – Megszakadt a szívem a hangjában lévő fájdalomtól. – Meg kellett volna mentenem.
– Ideje megszabadulnod a bűntudattól. El kell engedned, hogy tovább tudjon lépni. Egy része úgyis mindig itt marad veled. Mindig is különleges helyet foglal majd el a szívedben. Tudnia kell, hogy minden rendben lesz veled nélküle.
Devlin kinyitotta a kezét, és Shani a gyűrűért nyúlt. A gránát megcsillant a holdfényben, amikor felhúzta kicsiny ujjára. Devlin csodálkozva és elképedve figyelte. Természetesen nem látta, de azt igen, ahogy a gyűrű felemelkedett a tenyeréből.
– Shani – suttogta."

No comments:

Post a Comment