Tuesday 19 July 2022

Robert Forward - The Owl - A bagoly

 

Az igazságosság soha nem alszik
A krimi legmerészebb és legeredetibb hőse… egy könyörtelen, tiszta adrenalinnal teli debütáló regényben.
Az 1980-as évek közepe. A Los Angeles-i bûnözés tombol. Amikor a törvény nem tud segíteni, van egy ember, aki tud: Alexander L'Hiboux, akinek alvóképessége tönkrement abban a szörnyű tragédiában, amely a családjába került. Most bérbíró, az utcákon mászkál, és halálos véglegességgel oldja meg a bűncselekményeket. Egy kétségbeesett, gyásztól sújtott hajózási mágnás felbéreli Baglyot, hogy megtalálja a söpredéket, aki brutalizálta a lányát… egy küldetés során egy megdöbbentő összeesküvésre derül fény, amely megrázza a várost. Amíg a város alszik a Bagoly bolyong.
Alexander L'Hiboux a bagoly. Az álmatlanságnak nevezett ritka betegség áldozata, az utcákon bolyongva üldözi a zsákmányát.. egész éjszaka étkezdékben lóg, és soha nem marad elég sokáig egy helyen ahhoz, hogy árnyékot vethessen.
"– Los Angeles utcáin élek. Nincs otthon. Nincs autóm. Nincs más vagyonom, mint amit a zsebemben hordok. Látod, egy otthont meg lehet nézni; egy autót le lehet bombázni – és a Baglyot sokan meg akarják ölni.”
 
Megjelent az IPM 1990/11. számában. 
 
1991-ben film is készült a regényből, amit nem csodálok mert kiváló forgatókönyv alapanyag.

No comments:

Post a Comment