Friday 26 April 2019

David Baldacci - Emlékek ​börtönében (Amos Decker 1.)

Az ​ifjú Amos Decker sportkarrierje egyetlen pillanat alatt omlik össze: egy mérkőzésen kis híján az életét veszti egy balesetben. A szervezete sosem lesz már a régi, megváltozott agyműködése miatt ugyanis semmit sem felejt el, amit valaha érzékelt. Mivel mindent újra kell kezdenie, úgy dönt, tökéletes emlékezőtehetségét a rendőri munkában kamatoztatja, mégpedig nagy sikerrel. Egy nap azonban vérbe fagyva találja a családját az otthonukban.
Ettől kezdve halott felesége, kislánya és sógora képe lebeg kitörölhetetlenül a lelki szemei előtt. A bűntény felderítetlen marad, egészen addig, amíg a kisváros iskolájában történt sorozatgyilkosság és Decker személyes tragédiája között hasonlóságokra nem bukkannak.
Amos megállíthatatlan hajszába kezd, hogy megtalálja a tettest. Honnan is sejthetné, egykor milyen közel is volt hozzá?
Kiadás éve: 2017

Igazából én a sorozat harmadik kötetébe bonyolódtam bele először, és gyorsan egyértelművé vált, hogy el akarom olvasni a többit is. Műfaját tekintve krimi-thriller, nagyon pörgős, cselekményes nem hagyja unatkozni az embert. Igazi macska-egér játék, sötét és megrázó múltbéli eseményekről hull le a lepel, miközben a főszereplő és segítői egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz.

1 comment: