Friday 26 April 2019

Viola Shipman - Az emlékkarkötő

Lolly minden egyes születésnapjára egy medált kapott az édesanyjától a karkötőjére, és mellé egy jó tanácsot: semmi sem fontosabb annál, mint hogy a családi emlékeket életben tartsák. Lolly most már hetvenéves, a memóriája egyre megbízhatatlanabb, ezért tudja, kezd kifutni az időből, ha újra meg akarja találni a kapcsolatot a lányával és az unokájával, akik az utóbbi években túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy meglátogassák és meghallgassák a történeteit.
Amikor azonban Arden, Lolly lánya váratlan hívást kap az édesanyjával kapcsolatban, azonnal hazasietnek hozzá Laurennel, az unokával. A látogatásuk alatt az idős nő megosztja velük egy-egy medáljának a történetét, és ezek a családi történetek segítenek Lollynak, Ardennek és Laurennek, hogy ismét egymásra találjanak, és ebből a szeretetből merítsenek örömet és hitet.
Kiadás éve: 2018

Nagy kedvencem lett ez a műfaját tekintve leginkább családregénynek mondható könyv. Olyan igazi bekuckózós, puha takarókén körbeölelő történet a szeretetről, családról, emlékekről. Teljesen el lehet benne merülni annyira megfog a varázslatos hangulata, csodás leírásokkal és érzelmi mondanivalókkal. Három generáció - három nő, akik közösen mutatnak nekünk valamit az életükből. Minden medálhoz tartozik egy történet, a medálok jelentésén keresztül ismerhetjük meg az életútjukat.
,, Az ujjaim továbbsiettek, és anyunak minden egyes medálhoz volt egy története és magyarázata. Szinte mindegyiket kívülről tudtam, és addig keresgéltem, míg rá nem találtam a kedvenceimre, amikkel a legjobban szerettem játszani: ez a zongora, aminek fel lehet nyitni a fedelét; ez meg a teknős, aminek zöld ékkőből van a szeme, és a feje előre-hátra mozog; ez pedig a kívánságkút, aminek el lehet forgatni a karját.
– Ez itt a szépséggel teli életre. Ez a lassú, de jelentőségteljes döntésekkel teli életre. Ez pedig az életre, ahol a kívánságaid valóra válnak!”

No comments:

Post a Comment