Wednesday 1 May 2019

B. A. Paris - Zárt ajtók mögött

Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.
Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?
Kiadás éve: 2016

A pszicho-thriler iskolapéldája ez a könyv. Az ember a biztonságos kis világa közepén elképzelni sem tudja, hogy ilyesmi megtörténhet. Mert az, ami a zárt ajtók mögött zajlik, az maga a rettegés. Azt hiszed, ismered, mi az a félelem, de mikor belecsöppensz ennek a történetnek a sűrűjébe, ráébredsz, hogy még a közelében sem jártál ennek az érzésnek. Még nem tapasztaltad meg a lelki terrort, még nem fojtogatott az aggodalom, ha valamit nem úgy teszel, ahogy elvárják tőled, akkor a jutalmad érte büntetés.

"Odakinn a felhajtón kinyitja nekem a kocsi ajtaját, megvárja, amíg beszállok. Amikor rám csukja, önkéntelenül az jut eszembe, milyen kár, hogy szadista vadállat, mert a modora csodás."

No comments:

Post a Comment