Thursday 16 May 2019

Julie Klassen - A néma nevelőnő

Olívia Keene épp egy lánynevelő intézetbe tart, hogy állás után érdeklődjön, amikor a kíváncsisága letéríti az útjáról. A környék egyik nemesi családjának otthonában ugyanis estélyt adnak, és a lány mindenáron vetni akar egy pillantást az előkelő társaságra, és ha szerencséje van, a birtok tulajdonosára is, akit valamiféle titokzatos, megmagyarázhatatlan kapcsolat fűz az anyjához. Balszerencséjére azonban rajtakapják, ahogy egy fa mögött rejtőzve véletlenül kihallgat egy bizalmas beszélgetést a ház ura és annak fia, az ifjú Lord Bradley között. Egy beszélgetést, amely, ha kitudódik, óriási botrányba keverheti a családot. Lord Bradley ezért úgy dönt, ő maga ajánl munkát a lánynak, hogy ott tartsa a birtokon, amíg meg nem győződik róla, hogy nem ártó szándék vezeti. A két fiatal közti kényszerű ismeretség lassan szerelemmé mélyül, a múltjuk azonban veszélyezteti a törékeny vonzalmukat. Vajon van esélyük a boldogságra, ha a titkaik napfényre kerülnek?
Kiadás éve: 2017

Szerintem nincs szükség túlfűtött erotikára ahhoz, hogy jól működjön egy romantikus történet, ezt már Jane Austen is bizonyította anno. Julie Klassen könyvei nagyon jól kidolgozottak, részletesek, de ennek ellenére mégsem unalmasak. Csavaros és igazán jól felépített történetet kapunk készhez.

"– Igen, Félix, hogy megy a tanulás?
– A tanulás? Ó, tehát ezért vagyok Oxfordban? Azt hittem, azért, hogy evezzek, énekeljek, és lenyűgözzem a hölgyeket."

"Olívia kinyújtotta maga előtt a lábát, és Edward megpillantotta kivillanó harisnyáját és karcsú bokáját. Elfordította róla a tekintetét. Nem az a fajta férfi volt, aki lopva egy pillantást vet egy no lábára. Ezt megismételte magában még egyszer. Aztán még egyszer."


No comments:

Post a Comment